Harvard Medical School

Sursă:: http://www.health.harvard.edu/press_releases/health-benefits-linked-to-drinking-tea

O sursă de încredere pentru o viaţă sănătoasă

Se spune adesea ca ceaiul, în special ceaiul verde, are o influenţă bună asupra stării de sănătate. Ceaiul verde conţine substanţe care reduc riscul bolilor cardiace, al cancerului şi a diabetului.

“Consumul de ceai verde poate că nu este glonţ magic, dar ar trebui să fie inclus într-o dietă generală sănătoasă cu cereale integrale, peşte, fructe şi legume şi – mai puţină carne roşie şi procesată,” spune Kyu Sun, asistent în Departamentul de Nutriţie de la Şcoala de sănătate publică Harvard.

Principalele substanţe benefice pentru sănătate din ceaiul verde sunt polifenolii, mai ales catechinele şi epicatechinul. Studiile de laborator şi pe animale au arătat că aceste molecule au proprietăţi antiinflamatoare şi antioxidante. În studii de grupuri mari de oameni, cercetătorii de la Harvard au constatat că consumatorii de verde prezintă un risc mai mic pentru boli cardio – vasculare şi diabet zaharat.

Este foarte important de notat că ceaiul verde conţine numai cateva calorii atunci când este curat, conform spuselor lui Sun. Nu ar trebui să fie amestecat cu zahăr sau alţi îndulcitori care adaugă calorii.