Ceai verde japonez Sencha

În timp ce există multe ceaiuri Sencha de calitate produse în China, ceaiul nostru Senchaeste produs în Japonia, ţară cunoscută în întreaga lume pentru producţia de ceai verde de o calitate excepţională. Frunzele de ceai verde chinezesc sunt, de obicei, pregătite pe foc, în timp ce ceaiul verde japonez este pregătit cu aburi. Aburirea frunzelor opreşte oxidarea şi le dă o culoare verde luminoasă. Ceaiul Sencha este uşor de găsit pe piaţa noastră, dar nu este aproape niciodată ceaiul sencha japonez autentic cultivat şi ambalat în ţara Soarelui Răsare. Nu vă încredeţi în pretenţiile producătorilor şi ale importatorilor de ceai “Sencha japonez” imediat, iar dacă doriţi să vă bucuraţi de adevărata aromă ierboasă şi luminoasă de culoare verde a celui mai comun ceai din Japonia – citiţi cu atenţie etichetele.

Origine

Ceaiul Sencha este produs peste tot în Japonia, dar 50 % din producţie este concentrată în Prefectura Shizuoka. O mare parte din ceaiul nostru este produs doar acolo. Cunoscut pentru clima sa blândă, caldă şi însorită în comparaţie cu restul Japoniei, această parte a țării oferă condiţii perfecte pentru cultivarea ceaiului Sencha. Ceaiul este cultivat sub soare pe tot parcursul anului, spre deosebire de alţi copaci de ceai japonez, care se încadrează într-un anumit stadiu de dezvoltare, pentru că trebuie să fie la umbră.

Preparare

Ca alt ceai japonez, sencha este pregătit ca frunze de ceai într-un ceainic cu apă fierbinte, dar nu clocotită – la aproximativ 80 de grade. O modalitate bună de a răci apa fierbinte este să o turnaţi în ceştile de ceai pe care aveţi de gând să le utilizaţi. Acest lucru vă va ajuta să stabiliţi cantitatea potrivită de apă pe care să o turnaţi în ceainicul cu frunze de ceai sencha. Cantitatea de ceai ce trebuie să fie folosită variază, dar în medie, doza recomandată este de 6 gr. de frunze de sencha pentru fiecare 30 ml. de apă. Ceaiul se fierbe până la un minut, apoi se distribuie în ceşti turnând consecutiv cantităţi mici de ceai în fiecare ceaşcă.

Beneficii

Ceaiul de Sencha conține cele mai înalte niveluri de catechine EGCG (epigallocatechin gallate) în comparaţie cu orice alt ceai. Aceşti polifenoli naturali sunt agenţi puternic antibacterieni şi antivirali, întăresc pereţii capilarelor şi promovează eliberarea compuşilor toxici ai organismului. Mulţi oameni de ştiinţă cred că EGCG joacă rol pozitiv în lupta organismului împotriva cancerului.

Acest ceai accelerează metabolismul şi arderea grăsimilor. Este bogat în antioxidanţi şi polifenoli care ajută la neutralizarea efectelor nocive ale radicalilor liberi, responsabili pentru îmbătrânirea celulelor şi multor boli. Polifenolii acţionează ca o barieră pentru absorbţia colesterolului în organism şi ajută la eliminarea excesului de colesterol. Aportul regulat de Sencha protejează organismul de bolile de inimă şi ateroscleroză.

Polifenolii acţionează ca o barieră pentru absorbţia colesterolului în organism şi ajută la eliminarea excesului de colesterol. Aportul regulat de Sencha protejează organismul de bolile de inimă şi ateroscleroză.

Proprietăţile antioxidante ale acestei băuturi ajută la menţinerea pielii tinere, reduce ridurile şi hidratează pielea. Sencha are un efect pozitiv asupra pielii iritate şi deteriorate. Gargara cu Sencha duce la o ameliorare grozavă a durerii în gât sau a tusei. Ceaiul are un conţinut ridicat de vitamina C, ceea ce îl face util în orice moment.

Profitaţi acum de sencha