Istoria ceaiului verde

Istoria ceaiului verde în China

Poveştile despre originea ceaiului verde sunt mai mult mit decât realitate. Cum ar fi incredibila poveste despre descoperirea accidentală a ceaiului verde în China. Într-o zi, Sheng Nong, conducătorul Chinei în momentul respectiv, fierbea apă sub un arbore de ceai. Unele frunze au căzut accidental în apa care fierbea şi aşa s-a făcut primul ceai. După ce au băut băutura din frunzele de ceai respective, Sheng Nong care era, de asemenea, un expert medical, a descoperit proprietăţile şi efectele benefice ale ceaiului verde şi a pus imediat frunzele pe lista lui de plante folosite în medicină. Realitate sau ficţiune, ceaiul verde a fost folosit în China timp de peste 4.000 de ani ca medicament.

Istoria ceaiului verde în Japonia

Ceaiul verde a fost importat din China în Japonia de călugări budişti la începutul secolului al 9-lea. Această băutură a fost iniţial disponibilă numai pentru clasele superioare şi a fost folosită ca medicament. La sfârşitul secolului al 12-lea, celebrul preot Ensai a introdus ceaiul de matcha în scopuri religioase în Japonia. El a scris prima carte despre ceai, descriind beneficiile ceaiului verde pentru sănătate şi calităţile sale mediene care includ ameliorarea efectelor alcoolului, acţionând ca un stimulent, vindecând zgrăbunţele, stingând setea, eliminând indigestia, vindecând boala beri-beri, prevenind oboseala şi îmbunătăţind funcţia urinară şi funcţionarea creierului.

Acest lucru a oferit ceai verde o mare popularitate printre grupuri mari sau persoane. În curs de câteva secole, s-a dezvoltat ceremonia ceaiului şi mai târziu a devenit una dintre cele mai vii imagini ale culturii japoneze, cunoscută pentru lumea exterioară. Întrucât cum au fost introduse mai multe metode de procesare a ceaiului, ceaiul verde a devenit din ce în ce mai popular în rândul maselor. Între secolele al 9-lea şi al 15-lea, producţia de ceai verde prin folosirea aburilor, prăjirea şi prăjirea în tigaie a început în diferite zone ale Japoniei şi producţia ceaiurilor tipic japoneze sencha şi gyokuro a devenit tot mai populară. În curând, ceaiul verde a fost recunoscut ca fiind cea mai populară băutură a naţiunii.