Pliculeţe de ceai verde Sencha, Gyokuro şi Hojicha

90.00 lei

SKU: MIX-IPO Categories: ,

Description

O varietate de 12 pliculeţe de ceai verde Gyokuro, Sencha şi Hojicha. Vă rugăm să urmaţi modul de preparare indicat în diferite tipuri de ceai verde. Pentru a pregăti Gyokuro, folosiţi apă cu o temperatură de 50, 60 grade. Pentru pregătirea ceaiului Sencha, folosiţi apă cu o temperatură de 70, 80 de grade. Pentru a pregăti Hojicha, folosiţi apă cu o temperatură de 90 grade.

Cum să pregătiţi un Gyokuro cu gust perfect

O serie de lucruri importante pe care trebuie să le ştiţi atunci când pregătiţi acest tip de ceai.
Diferenţa în prepararea ceaiurilor Gyokuro și Sencha este temperatura apei la care frunzele sunt opărite. Dacă fierbeţi frunzele ca ceaiul Sencha, puteţi obţine un gust plăcut, dar va fi destul de diferit de gustul propriu şi specific al ceaiului Gyokuro. Temperatura apei, timpul de infuzie şi proporţia ceai – apă sunt destul de diferite.

Este important de ştiut că unul dintre cele mai bune moduri de a pregăti acest tip de ceai este să folosiţi apă de izvor, care poate fi găsită în orice supermarket. Buna calitate a apei este esenţială pentru a face ceaşca de ceai perfectă. Acest lucru nu înseamnă că ar trebui să căutați apă fără minerale, dar este cu siguranţă mai potrivită decât apa de robinet. Puteţi utiliza, de asemenea, apă minerală – mineralele îmbunătăţesc gustul ceaiului verde.

Etapele preparării

Pentru prepararea ceaiului verde Gyokuro, veţi avea nevoie de un ceainic. Utilizaţi ceainicul standard japonez – kyusu sau Shiboridashi. În cazul nostru, vom folosi Kyusu. Puteţi utiliza o yuzamashi (un vas pentru răcirea apei fierte), care poate fi găsită în “Accesorii”. Vom folosi o oală ceramică simplă şi trei cupe specifice pentru acest tip de ceai. Apa caldă va fi transferată dintr-un castron în altul. Acest lucru ajută la reducerea temperaturii apei.

1 Temperatura apei

Aici sunt cele mai frecvente greşeli. Temperatura corespunzătoare a apei pentru fierberea ceaiului Gyokuro este între 50 şi 60 de grade. Aceasta este o temperatură cu 10 grade mai mică în comparaţie cu pregătirea ceaiului Sencha. 10 grade vor face diferenţa? Da! Vom începe pregătirea ceaiului Gyokuro cu apă de 90 de grade. Apa caldă se toarnă este într-un vas yuzamashi pentru aproximativ 1-2 minute. În acest fel temperatura apei scade de la 75 la 80 de grade.

2 Pouring the water

Apoi apa se toarnă din vasul yuzamashi în pahare să se răcească încă o dată pentru alte 1-2 minute. Cu fiecare transfer de apă dintr-un vas în altul, temperatura apei scade cu 10 grade. În timp ce aşteptaţi ca apa să se răcească, să măsurăm cantitatea de ceai Gyokuro.

3 Proporţia de ceai în apă

Gyokuro necesită de două ori cantitatea de frunze de ceai, în comparaţie cu Sencha. Dacă doriţi ceai Gyokuro de calitate, recomandăm 1 gram de Gyokuro la 30 de mililitri de apă. Prin urmare, este important să ştiţi câtă apă conţine ceainicul. Pentru a vă orienta – o linguriţă conţine aproximativ 4 grame de ceai. Pentru trei ceşti mici, care sunt aproximativ 180 grame, puteţi pune în ceainic o lingură şi jumătate de ceai din frunze Gyokuro.
Se toarnă apă fierbinte din trei ceşti mici în ceainic. În acest fel temperatura apei are deja aproximativ 50-60 de grade, fiind ideală pentru fierberea ceaiului Gyokuro. Nu puneţi capacul pe oală. Cu capacul scos, puteţi urmări frunzele cum se dizolvă. Aşteptaţi 2-3 minute. Apoi puneţi capacul pe ceaiul cu ceai.

4 Pour the tea from cup to cup

Se toarnă ceaiul dintr-o ceaşcă în alta alternând între 1, 2, 3, 3, 2, 1. La final se agită ceainicul cu o uşoară mişcare şi se toarnă ultimele picături de ceai. Primele trei ceşti de ceai nu pot fi absolut pline, deoarece frunzele uscate Gyokuro absorb o parte din apă.
În timpul celei de-a doua fierberi, nu este necesar să aşteptaţi 2-3 minute, este suficient un minut. Pentru ultima fierbere (al treilea) recomandăm să mai aşteptaţi pentru a extrage ultima aromă din frunze.
Sfat: Nu aruncaţi frunzele. Puteţi turna peste ele un sos Kikoman Pontsu şi le puteţi consuma. Sunt foarte gustoase.

Video