Frunze tinere

135.00 lei

Nume Frunze tinere 名称 若葉
Material de bază Ceai verde 原材料 緑茶
Origine Fabricat în Prefectura Shizuoka 生産地 静岡県産
Cantitate 50 gr. / 100 gr. 内容量 50 g / 100 g
Condiţii de depozitare Evitaţi temperatura mare şi umiditatea pentru a putea păstra aroma 保存方法 高温・多湿を避ける移り香にご注意ください。

Cum se prepară pas cu pas Cum se prepară videoclip

SKU: YLT Categories: ,

Description

Pentru prima dată în România de la magazinul de prezentare al fabricii de ceai care nu a exportat niciodată ceai în afara Japoniei. Ceai excelent din Prefectura Shizuoka. Fabricat la poalele Muntelui Fuji. Zonă cunoscută pentru cultivarea ceaiului Imperial. Pentru acest ceai sunt selectate numai frunze tinere din prima recoltă. Gustul acestui ceai liniştitor şi relaxant. Acesta are o dulceaţă şi o aromă elegantă. Antioxidant puternic.

Cum se prepară Sencha pas cu pas

Pentru prepararea acestui tip de ceai, aveți nevoie de un ceainic japonez (Kyusu), care este făcut special pentru acest scop.

Pasul 1

Primul lucru pe care trebuie să-l ştiţi este cât de multă apă este nevoie să umpleți kyusu dumneavoastră la câte cești de ceai aveți. Acest lucru vă va ajuta să determinați cantitatea de ceai de care va fi nevoie.

Pasul 2

Încălziți apa la 90-100 de grade într-un ceainic obişnuit pe aragaz sau într-un ceainic electric. Apa caldă este turnată în kyusu gol într-un minut-două. Temperatura va scădea imediat la 80 de grade si va încălzi oala de ceai. Aici sunt cele mai frecvente greseli. Infuzia optimă de Sencha este intre 70 – 80 de grade. Dacă ai face un ceai cu o temperatură a apei de 100 de grade ceaiul va avea gust amar şi nu va fi bun la gust.

Este important să se ştie că unul dintre cele mai bune moduri de a pregăti acest tip de ceai este de a folosi apă de izvor, care poate fi găsită​ în orice supermarket. Calitatea bună a apei este esenţială pentru a face ceaşcă perfectă de ceai. Acest lucru nu înseamnă că ar trebui să căutați apă fără minerale, dar este cu siguranţă mai potrivit decât apă din rețea. De asemenea puteți folosi apă minerală – mineralele îmbunătăţind gustul ceaiului verde.

Pasul 3

Se toarnă apă fierbinte din ceainicul gol în ceștile de ceai sau într-un bol de porţelan suplimentar. Acest lucru va ajuta la răcirea apei, şi vă va permite să măsuraţi exact câtă apă aveti nevoie. Scăpați de apa în exces din ceainic dacă aţi stabilit numarul de cești de ceai pentru răcirea apei.

Pasul 4

În timp ce așteptați să se reducă temperatura apei, turnați frunze în kyusu. Proporţia de ceai în apă este din nou esenţială pentru gustul ceaiului. Practic, puteţi utiliza 4-6 grame de ceai pentru un ceainic. Dacă nu aveţi o lingură pentru măsurare, utilizaţi lingura de ceai care conţine aproximativ 4 grame.

Pasul 5

Se toarnă apă fierbinte din cesti direct în ceainic şi închideți capacul. Prima infuzie trebuie să dureze aproximativ între un minut și un minut şi jumătate.

Pasul 6

Se toarnă ceai din ceașcă in ceașcă una după alta în scopul de a obţine un amestec omogen în fiecare ceașcă. Se toarnă succesiv în ceașca 1, 2, 3, apoi în ceașca 3, 2, 1. La final se agită ceainicul cu o uşoară mişcare şi se distribuie ultimele picaturi de ceai.

Acum ştiţi deja cum să pregătiți Sencha. Puteţi repeta procesul de două sau de trei ori. În a doua infuzie timpul​ de preparare este de 30-40 de secunde şi temperatura apei trebuie să fie de 80 de grade. În timpul ultimei infuzii (a treia) vă recomandăm să aşteptaţi mai mult pentru a extrage ultima aromă din frunze.

Additional information

PACK

TYPE