Descriere
Acest ceai de Matcha aduce armonie şi linişte. Note nici dulci, nici amare. Are un gust moderat şi o aromă plăcută. Ceai de o calitate extrem de ridicată din Kyoto. Una dintre cele mai bune alegeri pentru ceremonia ceaiului. Puternic antioxidant. Acest ceai a fost premiat de către Asociaţia Naţională Japoneză pentru ceai – propria grădină cu expoziţie.
Cum se prepară Matcha

Matcha tea contains over a hundred times more antioxidants than those contained in other types of green tea and can safely be called one of the most healthy drinks in the world.

Veţi avea nevoie de:
1. Matcha de bună calitate.
2. Un castron pentru Matcha (“Chawan” în japoneză)
3. Un tel din bamus pentru Matcha (“Chashaku” în japoneză)
4. O dozatoare din bambus pentru Matcha (“Chashaku” în japoneză)
5. O sită pentru Matcha (opţională)
6. O tablă pentru Matcha (opţional)

Pasul 1
La preparare, încălziţi castronul pentru matcha turnând apă caldă şi lăsaţi-l câteva minute. Apoi turnaţi apă şi uscaţi-l complet.

Pasul 2
Puneţi o dozatoare şi jumătate de ceai în castron. Dacă nu aveţi o dozatoare specială din bamus pentru Matcha, folosiţi 1/4 de lingură pentru ceai de Matcha.
Vom începe pregătirea cu apă la 90 de grade. Apa fierbinte se toarnă în castron pentru a se răci timp de 1-2 minute. În acest fel temperatura apei scade la 80 de grade.

Pasul 3
Turnaţi 1/2 de apă caldă în castron cu temperatura apei de 80 de grade.

Pasul4
Umeziţi telul din bambus pentru Matcha. Apoi începeţi să amestecaţi în formă de litera W timp de un minut sau două, până când matcha se transformă într-o spumă verde frumoasă. În timp ce agitaţi, încercaţi să nu atingeţi partea de jos a castronului.

Pasul 5
Savuraţi!